Περιγραφή των μαθημάτων

Yoga is a Powerful Vehicle for Change

Yoga is a Powerful Vehicle for Change

 

 

Breakfast Yoga:

 

breakfast-yogaBreakfast Yoga:

Η πρωινή πρακτική έχει πολύ σημαντικά οφέλη, γι αυτό και προτιμάται από τους περισσότερους δασκάλους! Ξυπνάει αρμονικά το σώμα και την ενέργεια, με αποτέλεσμα μια ευεξία, αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στην πρακτική αυτή καλωσορίζουμε όλα όσα έρχονται θέτοντας συνειδητά τον προσωπικό μας στόχο.

Μέσα από μια σειρά χαιρετισμών και τη δυναμική ροή των στάσεων δυναμώνουμε, ανοιγόμαστε, αφυπνίζουμε την ενέργειά μας και ολοκληρώνουμε με πρακτικές διαλογισμού, που ισορροπούν τις διακυμάνσεις του νου.

Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα.

Alignment & Therapeutics:

 

hatha-alignmentAlignment & Therapeutics:

Οι περισσότεροι από εμάς στην καθημερινότητά μας τείνουμε να έχουμε μια κακή στάση σώματος, είτε καθόμαστε, είτε στεκόμαστε, είτε βαδίζουμε. Σε βάθος χρόνου αυτή η κακή στάση μετατρέπεται σε πόνο και ενεργειακό μπλοκάρισμα.

Σε αυτό το μάθημα, πρωταρχικός στόχος είναι η επιστροφή του σώματος και της ενέργειάς μας στην ιδανική τους ευθυγράμμιση. Με την λεπτομερειακή καθοδήγηση του δασκάλου και την βοήθεια των probs (ζώνες, τουβλάκια, μαξιλάρια) παρατηρούμε και αναγνωρίζουμε τι συμβαίνει στο σώμα μας και επανατοποθετούμαστε στο χώρο και στη ζωή μας!

Δίνεται έμφαση στη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος σε συνδυασμό με την αναπνοή.

Μάθημα δυναμικό για όλα τα επίπεδα και ηλικίες και για όσους υποφέρουν από πόνους, τραυματισμούς και σωματικές εντάσεις.

Σε αυτό το μάθημα, οι αρχάριοι θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές στάσεις της γιόγκα, τις βασικές έννοιες και τη φιλοσοφία της, ενώ οι προχωρημένοι θα βιώσουν μια νέα εμπειρία μέσα σε κάθε στάση.

Απαραίτητο για αρχάριους και για όσους έχουν μυϊκούς πόνους και τραυματισμούς.

Candlelight Flow:

 

Candlelight-Flow-yogaCandlelight Flow:

Σε μία αίθουσα υπό το φως των κεριών και με ήχους που μας ταξιδεύουν επιχειρούμε να ξεκουράσουμε το βλέμμα και να το στρέψουμε προς τα μέσα! Ισορροπία μεταξύ μιας δυνατής πρακτικής και μιας ουσιαστικής χαλάρωσης.

Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα.

Yoga Core:

 

yoga-coreYoga Core:

“Κέντρο¨ είναι το πιο κεντρικό ή το πιο σημαντικό σημείο κάθε πράγματος/κατάστασης. Συχνά, στην πρακτική μας παραμελούμε το κέντρο μας, το οποίο είτε υπό- είτε υπερ-λειτουργεί προκαλώντας πόνους στο στομάχι και στα έντερα, κακή ευθυγράμμιση στο πίσω μέρος του σώματος αλλά και ενεργειακά μπλοκαρίσματα, που συνεπάγονται κακή σχέση με τον εαυτό και τους άλλους.

Σε αυτό το δυναμικό μάθημα, η ροή στις στάσεις μας ξεκινά και καταλήγει στο κέντρο (στην περιοχή της κοιλιάς), που τόσο μυϊκά όσο και ενεργειακά είναι πηγή δύναμης και αυτοπεποίθησης.

Αφυπνίζουμε, αποτοξινώνουμε ενδυναμώνουμε και επεκτείνουμε το κέντρο μας!

Μάθημα κατάλληλο και απαραίτητο για όλα τα επίπεδα και ηλικίες.

Align & Flow (Επίπεδο 1&2):

 

align-and-flow-yogaAlign & Flow (Επίπεδο 1&2):

Μάθημα γεμάτο ροή, έμπνευση και ενδυνάμωση! Κίνηση και αναπνοή συγχρονίζονται με βασικό στόχο να κάνουμε μια βουτιά προς τα «μέσα»! Όλα συμβαίνουν με συνειδητότητα και ευθυγράμμιση. Η εναλλαγή των στάσεων είναι συνεχής, όπως τα κύματα του ωκεανού που δεν σταματούν πουθενά.

Η σύνδεση με την αναπνοή, η συγκέντρωση στην παρούσα στιγμή και το άνοιγμα στις πραγματικές μας δυνατότητες είναι οι προϋποθέσεις για να ξεπεράσουμε και τελικά να καταργήσουμε τα όριά μας πάνω στο στρωματάκι μας και έξω από αυτό!

Κάθε πρακτική είναι και ένα ταξίδι στην εσωτερική μας μαγεία!

Το επίπεδο 1 είναι κατάλληλο για όλους και κυρίως για τους πιο αρχάριους μαθητές.

Το επίπεδο 2 είναι για μαθητές με εμπειρία.

Abhaya Yoga:

 

Abhaya-yogaAbhaya Yoga:

Μια πρακτική εμπνευσμένη από την αγαπημένη μας δασκάλα, Βιβή Λέτσου, με βασική της επιδίωξη να μας ωθήσει πέρα από τα όρια των φόβων μας. Μαθαίνοντας από μικρά παιδιά να αμφιβάλουμε για τους εαυτούς μας, να μας κρίνουμε και να μας συγκρίνουμε με τον πλέον αυστηρό τρόπο, θέσαμε όρια στις δυνατότητες και στη δημιουργικότητά μας. Θέσαμε όρια στην ελευθερία μας.

Μέσα από την πρακτική αυτή φιλοδοξούμε να ρίξουμε φως στην εσωτερική μας δύναμη και αρτιότητα, ώστε να ρίξουμε φως και σταδιακά να αποταυτιστούμε από τους φόβους μας. Δύναμη, αναπνοή, ευθυγράμμιση, διάθεση για παιχνίδι πάνω στο στρωματάκι μας και φύγαμε!!!

Κατάλληλο για όλους, κυρίως όμως για όσους έχουν μια εμπειρία.

Jai Yoga:

 

jai-yogaJai Yoga:

Ένα συνονθύλευμα διαφορετικών προσεγγίσεων της γιόγκα, βγαλμένο από προσωπικές εμπειρίες. Jaya ή Jai σημαίνει στα σανσκριτικά νίκη, θρίαμβος. Είναι η νίκη του φωτός επί των σκοταδιών μας. Συγχρονισμός συγκεκριμένων αναπνοών με επαναλαμβανόμενες κινήσεις, τραγούδι και διαλογισμός μέσα στην κάθε στάση είναι οι συνθήκες εκείνες που αναζωπυρώνουν την εσωτερική ενέργεια, την θέληση και τη φωτιά μας!

Η αλήθεια είναι πως μετά από ένα τέτοιο μάθημα, η πραγματικότητα μας γίνεται πιο ελεύθερη, πιο ευδαιμονική! Δοκιμάστε το!

Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα, αλλά κυρίως για όσους έχουν έστω και μια μικρή εμπειρία.

Therapeutic Meditations:

 

awareness-yogaTherapeutic Meditations:

Η ώρα της αφύπνισης. Με διάφορες τεχνικές, που τα αποτελέσματά τους είναι αδιαμφισβήτητα, όπως η yoga nidra (γιογκικός ύπνος), ο δυναμικός αλλά και ο καθοδηγούμενος διαλογισμός αφυπνίζουμε τη συνειδητότητά μας. Κάθε μάθημα έχει τη δική του μοναδική δομή και η κάθε εμπειρία θέτει και ένα θεμέλιο στην ενίσχυση της επίγνωσής μας. Θα μαγευτείτε!

Κατάλληλο για όλους.

Prenatal Yoga:

 

prenatal-yoga-classesPrenatal Yoga:

Μια πρακτική απαραίτητη για κάθε έγκυο γυναίκα. Μια πρακτική καλωσορίσματος της νέας ζωής! Μια πρακτική προσωπικής αναγέννησης. Προετοιμαζόμαστε σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά για τη μητρότητα, διότι όπως σοφά έχει ειπωθεί, κατά τη στιγμή του τοκετού, δεν γεννιέται μόνο ένα βρέφος, αλλά και μια μητέρα!

Σε σωματικό επίπεδο, η γιόγκα δυναμώνει και ανοίγει το σώμα βοηθώντας το να αποδεχτεί τις αλλαγές που συμβαίνουν σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προετοιμάζει το πυελικό έδαφος, τη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα όλες τις ενοχλήσεις και πόνους. Σε πνευματικό επίπεδο, προάγεται η ηρεμία, η καθαρότητα του νου και η αισιόδοξη στάση απέναντι σε ο,τιδήποτε.

Μέσα από το πρίσμα της γιόγκα, η εγκυμοσύνη και η μητρότητα βιώνονται σαν μια δυναμική ισορροπία μεταξύ δύναμης(αρσενικής ποιότητας) και δημιουργικής, στοργικής αγάπης( θηλυκή ποιότητα). Ζείστε την εγκυμοσύνη σας σαν μια δυνατή εμπειρία μεταμόρφωσης!

Κατάλληλο για όλα τα τρίμηνα, κατόπιν συνεννόησης και συζήτησης.

Easy Yoga:

 

yoga-for-seniorsiEasy Yoga:

Με το πέρασμα των χρόνων το σώμα μας χάνει την ιδανική του ευθυγράμμιση, με την οποία γεννήθηκε. Οι μύες συρρικνώνονται, η ελαστικότητα μειώνεται, ενώ συχνά τα ενεργειακά κέντρα δουλεύουν ελάχιστα εξαιτίας χρόνιων μπλοκαρισμάτων και συσσωρευμένων εντάσεων. Αυτές οι δυσλειτουργίες άλλοτε προκαλούν μυϊκούς πόνους και άλλοτε ασθένειες.

Αυτό το μάθημα αφιερώνεται σε άτομα που επιθυμούν να αναζωογονήσουν το σώμα τους μυικά και ενεργειακά δουλεύοντας ήπια αλλά σταθερά. Σε άτομα, που δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να συνηθίζουν στον πόνο και επιδιώκουν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής τους.

Με απλές, θεραπευτικές στάσεις, τις οποίες όλοι μπορούν να απολαύσουν, ξυπνάμε, δυναμώνουμε και ευθυγραμμίζουμε το σώμα μας απελευθερώνοντάς το από όλα τα βαρίδια, που συσσωρεύτηκαν με το πέρασμα των χρόνων. Γιατί πραγματικά, όλοι μπορούν να γευτούν τα οφέλη της γιόγκα!

Κατάλληλο για αρχάριους

Aerial Yoga:

 

aerial yoga classAerial Yoga:

Η Aerial Yoga είναι μια μέθοδος εξάσκησης που συνδυάζει τις κλασσικές στάσεις της Yoga με τα ακροβατικά, την παιχνιδιάρικη αιώρηση με την συνειδητή αναπνοή και ευθυγράμμιση.

Στην Aerial Yoga χρησιμοποιείται ένα εξαιρετικά ανθεκτικό πανί, που επιτρέπει στο σώμα να αιωρηθεί και να αναστραφεί με ασφάλεια. Προσφέρει εξαιρετική μυϊκή ενδυνάμωση, αποσυμπιέζει αποτελεσματικά τους σπονδύλους, περισσότερο από κάθε άλλη μέθοδο Yoga, τονώνει την αυτοπεποίθηση και βοηθά στην αντιμετώπιση των φόβων μας.

Είναι μια εναλλακτική και διασκεδαστική πρόταση που αξίζει να δοκιμάσει κανείς!

Yoga and Mindfulness for Kids:

 

yoga and mindfullness for kidsYoga and Mindfulness for Kids:

Ένα μάθημα διασκεδαστικό και αυτογνωσιακό!Τα παιδιά παίζοντας μπαίνουν στο μαγικό κόσμο της αναπνοής και του Διαλογισμού. Γελούν και ιδρώνουν χωρίς να πιέζονται. Οι ασκήσεις μπορούν να συνοδεύονται από παραμύθια ή τραγούδια που αυξάνουν το ενδιαφέρον των παιδιών γι’ αυτό που κάνουν.

Mαζί με τις στάσεις της γιόγκα, τα παιδιά κάνουν απλές αναπνευστικές ασκήσεις. Oι εκπνοές και οι εισπνοές μπορεί να συνοδεύονται από ήχους που ηρεμούν και χαλαρώνουν τα παιδιά. Oι αναπνευστικές ασκήσεις αυξάνουν το εύρος της αναπνοής και τονώνουν τις κυψελίδες των πνευμόνων. Στις ασκήσεις συγκέντρωσης τα παιδιά συγκεντρώνονται σε πράγματα, παιχνίδια, μέλη του σώματος ή καταστάσεις που ορίζει ο δάσκαλος και μέσα από την ολιγόλεπτη σιωπή εκπαιδεύονται σιγά-σιγά να συγκεντρώνονται, να σιωπούν, να συγκεντρώνονται, να αισθάνονται, να ακούν το σώμα τους.

H κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί γιόγκα, είναι τα 4 του χρόνια. O δάσκαλος πρέπει να γνωρίζει όχι μόνο γιόγκα, αλλά και την παιδική ψυχολογία και να αγαπάει πολύ τα παιδιά, γιατί μόνο τότε μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Στο Sukha Yoga Kifisia το Yoga & Mindfulness for Kids προσφέρεται από την εκπαιδευμένη σε αυτό και πιστοποιημένη δασκαλα Yoga και Διαλογισμού για παιδιά, τη Σταυρούλα Κεσόγλου.

Pilates:

 

pilates yoga 01Pilates:

O Joseph Pilates έχοντας ραχίτιδα και άσθμα προσπάθησε καθώς μεγάλωνε να βρει τρόπους εκγύμνασης που θα τον βοηθούσανε να βελτιώσει την κατάσταση της υγείας και της σωματοδομής του. Σε αυτή την προσπάθεια και έχοντας δοκιμάσει πολλά διαφορετικά είδη γυμναστικής (γιόγκα, μποξ, χειμερινο σκι κ.α.), δημιούργησε ένα δικό του σύστημα το οποίο ονόμασε Contrology που αργότερα προς τιμή του πήρε το όνομα του ίδιου.

Ένα σύστημα άρτιο για την υγεία και την εκγύμναση του σώματος το οποίο έχει 8 αρχές: 1)Συγκέντρωση, 2)Αναπνοή, 3)Ευθυγράμμιση, 4) Συνειδητοποίηση του κέντρου, 5)Έλεγχος, 6)Ακρίβεια, 7) Ροή των ασκήσεων, 8) Αντοχή.

H βασική αρχή, και θεωρητικό υπόβαθρο της μεθόδου είναι ο έλεγχος και η σταθερότητα του κέντρου του σώματος "Κατακτώντας τον έλεγχο του σώματος, μέσα από το κέντρο, μπορούμε να ελέγξουμε οτιδήποτε άλλο στη ζωή μας".

Τα μαθήματα διαρκούν 60' και αποτελούνται από ασκήσεις εδάφους σε στρώματα (Mats) και κάποιες φορές συνδυάζονται με τη χρήση μικρών οργάνων Pilates (Pilates Props) όπως mini Ball, Fitball, Theraband, Ring κτλ.

Reiki class:

 

reikiReiki class:

Μια συνεδρία μιας ώρας, όπου οι συμμετέχοντες ξαπλωμένοι στα στρωματάκια τους απολαμβάνουν μια θεραπεία Ρέικι. Το ρέικι συνιστά μια ολιστική ενεργειακή τεχνική, προερχόμενη από την Ιαπωνία. Τα αποτελέσματά της είναι ευεργετικά χαρίζοντας στους συμμετέχοντες ευεξία, χαλάρωση, νοητική καθαρότητα, σωματική και ψυχική υγεία.

Ο θεραπευτής γίνεται ο αγωγός, το κανάλι μέσα από το οποίο διέρχεται η συμπαντική ενέργεια στους συμμετέχοντες. Αφεθείτε και απολαύστε την εμπειρία!

Κατάλληλο για όλους.