Γεώργιος Κόντης

 

george-kontis


Ο Γιώργος γεννήθηκε το 1981 και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό αφιερώνοντας πολλές ώρες στην προπόνησή του σε διάφορες ομάδες καλαθοσφαίρισης. Στα εφηβικά του χρόνια, η πυγμαχία και τα extreme sports ήταν οι τρόποι εκτόνωσης και αυτοσυγκέντρωσής του. Παράλληλα είχε αρχίσει να του κεντρίζει το ενδιαφέρον η πρακτική της γιόγκα. Από παιδί, το βλέμμα του ήταν στραμμένο σε αυτό που δεν φαίνεται με τα μάτια έχοντας ένα ανήσυχο πνεύμα και αναζητώντας εσωτερική γαλήνη και δημιουργικότητα.

Η απάντηση ήρθε μέσα από την πρακτική της γιόγκα, στην οποία και αφοσιώθηκε τα τελευταία χρόνια. Έχοντας ολοκληρώσει τις 200 ώρες εκπαίδευσης δασκάλων της Yoga-Alliance με δασκάλα του και εμπνευστή του τη Βιβή Λέτσου στο NYSY Studios, συνεχίζει την εκπαίδευσή του παρακολουθώντας σεμινάρια με δασκάλους από όλο τον κόσμο και έχει περισσότερες από 500 ώρες εκπαίδευσης.

H ταντρική φιλοσοφία και πρακτική της ιδανικής ευθυγράμμισης στην Anusara Yoga είναι αυτή, που ακολούθησε και δίδαξε για αρκετά χρόνια έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στα θεραπευτικά αποτελέσματά της σε σώμα και πνεύμα. Έχοντας εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα, έχει πιστοποιηθεί από το Συμβούλιο της Anusara ως Anusara Inspired δάσκαλος. Κάποια από τα σεμινάρια, που εμπνέουν τη διδασκαλία του είναι: Bhakti Flow Teacher Training με τον Rusty Wells 33 ωρών, Immersion I με τον Todd Tessen ,Immersion II με τον Naime Jezzeny ,Immersion III με την Sianna Sherman και τη Sue Elkind και Teacher Training με την Desiree Rumbaugh.

Στο μονοπάτι της αναζήτησής του ασχολήθηκε και με άλλες ολιστικές προσεγγίσεις της ύπαρξης, ασπαζόμενος την θεραπεία του Usui. Είναι δάσκαλος/Master 3ου βαθμού Usui Reiki Ryoho ,καθώς πιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι με το κατάλληλο «άνοιγμα» μπορούν να δεχθούν τη συμπαντική ενέργεια σε αφθονία και να γίνουν ευτυχισμένοι.

Τα τελευταία χρόνια με αφοσίωση και απέραντη αγάπη γι’ αυτό που κάνει, εμπνέει και εμπνέεται μέσα από τη διδασκαλία του. Είναι μέλος της οργανωτικής ομάδας του «2014 Έτος Γιόγκα» με σκοπό τη γνωριμία των ανθρώπων με τη γιόγκα.